Soczewica po indyjsku
Cebulę obieramy i szpikujemy goździkami Marchewki obieramy i kroimy na pół Do garnka wkładamy cebulę, 1/7 ilości marchewek, przyprawy (sól, (…)
Czytaj więcejMakaron alla Claudia
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (powinien być miękki, ale nie rozgotowany) Groszek umieszczamy w górnym naczyniu garnka do gotowania (…)
Czytaj więcejBób z kminem
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Bób łuskamy ze strąków i wkładamy do wrzącej wody a ok. 2-3 minuty (…)
Czytaj więcejNaleśniki z kiełkami soi
Farsz Kiełki dokładnie płuczemy i odsączamy na ręczniku papierowym Marchewkę i imbir obieramy, myjemy i ścieramy na drobnych oczkach tarki (…)
Czytaj więcejWiosenne sajgonki z tofu i kiełkami soi
Sajgonki Grzyby wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i moczymy przez ok. 30 minut Po tym czasie grzyby odsączamy i (…)
Czytaj więcejZupa chińska z makaronem
Grzyby wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i moczymy przez ok. 30 minut Imbir obieramy i kroimy w paski Szalotkę, (…)
Czytaj więcejRagoût z bobu i szynki
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Bób łuskamy ze strąków i wkładamy na ok. 1-2 minuty do wrzącej wody (…)
Czytaj więcejSałatka ziemniaczana z rzodkiewką i cebulą
Sałatka ziemniaczana Ziemniaki dokładnie myjemy, posypujemy solą i gotujemy na parze przez ok. 20-30 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odsączamy (…)
Czytaj więcejSałatka ryżowa z udkami z kurczaka i krewetkami
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy (…)
Czytaj więcejRagoût z białej fasoli z szafranem
Fasolę wkładamy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Po tym czasie cebulę obieramy i kroimy w plasterki (…)
Czytaj więcej