Budyń bez mleka i jajek
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i (…)
Czytaj więcejKisiel bananowy
Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do (…)
Czytaj więcejKrem marchewkowy
Marchewki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Następnie przenosimy marchewki na sitko i wyciskamy sok (ok. 300 (…)
Czytaj więcejClafoutis ze szczawiem
Szczaw Liście odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie liście dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy nożyczkami Szalotki (…)
Czytaj więcejPilaw z bakłażanami i kolendrą
Bakłażany obieramy i kroimy w kostkę Ryż przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)
Czytaj więcejSoczewica po indyjsku
Cebulę obieramy i szpikujemy goździkami Marchewki obieramy i kroimy na pół Do garnka wkładamy cebulę, 1/7 ilości marchewek, przyprawy (sól, (…)
Czytaj więcejBób z kminem
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Bób łuskamy ze strąków i wkładamy do wrzącej wody a ok. 2-3 minuty (…)
Czytaj więcejRagoût z białej fasoli z szafranem
Fasolę wkładamy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Po tym czasie cebulę obieramy i kroimy w plasterki (…)
Czytaj więcejGrzanki z pastą z czerwonej fasoli i balsamicznym winegretem
Grzanki z czerwoną fasolą Fasolę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez całą noc Po tym czasie cebulę (…)
Czytaj więcejZupa z soczewicy z wędzonym łososiem
Rybę kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm Następnie smarujemy rybę tłuszczem (np. przy pomocy pędzelka) i posypujemy przyprawami (…)
Czytaj więcej