Kisiel domowy
Z owoców usuwamy szypułki i kroimy je na pół Następnie wkładamy owoce do rondla, zalewamy zimną wodą (5/6 ilości), dodajemy (…)
Czytaj więcejKisiel jabłkowy
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki Następnie wykrajamy gniazda nasienne i ogonki Ćwiartki jabłek kroimy w kostkę i (…)
Czytaj więcejBudyń w 5 min bez żółtek
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz oraz cukier i podgrzewamy na wolnym ogniu Do miski wlewamy drugą połowę mleka, (…)
Czytaj więcejMarchewka po marokańsku
Marchewki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry o grubości ok. 5 mm Czosnek obieramy i kroimy wzdłuż na pół, a (…)
Czytaj więcejSałatka z rukwi wodnej
Sałatka W rondlu zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy jaja i gotujemy przez ok. 10 minut, od ponownego zawrzenia wody (…)
Czytaj więcejSzpinak gotowany w mleczku kokosowym
Ze szpinaku odrywamy łodyżki, a liście dokładnie myjemy i osuszamy Orzechy drobniej siekamy Do garnka wlewamy mleko i na wolnym (…)
Czytaj więcejSzparagi z wiórkami parmezanu
Ze szparagów odcinamy twarde końcówki i obieramy Następnie szparagi dokładnie myjemy i kroimy w cienkie słupki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)
Czytaj więcejZupa mleczna z rukwią wodną
Odcinamy końcówki łodyg rukwi, a następnie dokładnie myjemy rukiew i osuszamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Seler kroimy (…)
Czytaj więcejSałatka ze szpinaku z łososiem i jajkiem na miękko
Sałatka W garnku zagotowujemy wodę Ziemniaki dokładnie myjemy, a następnie wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 20 minut (…)
Czytaj więcejBudyń bez mleka i jajek
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i (…)
Czytaj więcej