Mus z czerwonej papryki
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie Papryki dokładnie myjemy i osuszamy Następnie gotujemy papryki na parze przez ok. 10 minut (do (…)
Czytaj więcejSałatka z kurczakiem
Sałatka Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Do garnka wlewamy bulion, dodajemy imbir i doprowadzamy do wrzenia Następnie (…)
Czytaj więcejDorsz zapiekany z jajkami i szczawiem
Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok Filet dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do blendera Do (…)
Czytaj więcejRoladki z indyka nadziewane pieczarkami
Mięso kroimy w plastry (w zależności od ilości porcji, każdy plaster powinien ważyć ok. 120 g) Szalotkę drobno siekamy Pieczarki (…)
Czytaj więcejGrillowana kaczka z brzoskwiniami
Kaczka z brzoskwiniami W piekarniku rozgrzewamy grill i ustawiamy ruszt pośrodku Z mięsa ściągamy skórę i posypujemy je przyprawami Gdy (…)
Czytaj więcejPapryka smażona z brokułami
Papryki gotujemy na parze przez ok. 5-6 minut (do miękkości) Następnie papryki odsączamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół, (…)
Czytaj więcejZupa z kaczki po kantońsku
Z udek ściągamy skórkę (skórkę płytko nacinamy tak, aby nie naruszyć włókien mięsa i ściągamy skórkę palcami) Następnie przecinamy udka (…)
Czytaj więcejPieczona papryka przekładana pastą rybną
W piekarniku rozgrzewamy grill Każdą paprykę kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne Następnie na blachę kładziemy kawałki papryki skórą (…)
Czytaj więcejSmażona kapusta pekińska z kurczakiem
Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)
Czytaj więcejJaja w koszulkach po lyońsku
Jaja Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5-10 minut, co (…)
Czytaj więcej