fbpx
logo
Szukaj
open close

Placki z rzepy

Rzepę obieramy i odcinamy górne części Ziemniaki obieramy i płuczemy Rzepę z ziemniakami ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (…)

Czytaj więcej

Koper włoski po prowansalsku

Z kopru odcinamy zielone łodygi, obieramy z zewnętrznych liści, a następnie odkrawamy twardą, dolną część kopru Obrany koper dokładnie płuczemy (…)

Czytaj więcej

Szczaw zasmażany

Liście szczawiu odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie szczaw dokładnie myjemy i osuszamy Na patelnię wlewamy (…)

Czytaj więcej

Kisiel truskawkowy

Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy z nich szypułki Następnie przenosimy truskawki do rondla, wlewamy wodę (2/3 ilości) i sok z (…)

Czytaj więcej

Zupa-krem z cykorii

Z cykorii odrywamy zewnętrzne liście, a głąby wykrawamy Odkładamy po 1 liściu cykorii na porcję, a pozostałe kroimy w grube (…)

Czytaj więcej

Naleśniki z dynią

Naleśniki z dynią Dynię obieramy, usuwamy pestki i włókna, a następnie kroimy miąższ w grubą kostkę Kawałki dyni gotujemy na (…)

Czytaj więcej