fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa-krem z cykorii

Z cykorii odrywamy zewnętrzne liście, a głąby wykrawamy Odkładamy po 1 liściu cykorii na porcję, a pozostałe kroimy w grube (…)

Czytaj więcej

Kisiel bananowy

Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do (…)

Czytaj więcej

Szparagowa zupa-krem

Ze szparagów odcinamy twarde końcówki, a następnie obieramy Od strony główki odcinamy ok. 3 cm pędów z główkami, a pozostałe (…)

Czytaj więcej

Boćwina au gratin

Liście boćwiny odcinamy od łodyg (liście możemy wykorzystać do przygotowania innej potrawy) Z łodyg odcinamy końce i usuwamy twarde włókna (…)

Czytaj więcej

Omlet z pokrzywą

Pokrzywę dokładnie myjemy, drobno siekamy i bez odsączania wkładamy do rondla Dodajemy sól i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 (…)

Czytaj więcej

Clafoutis ze szczawiem

Szczaw Liście odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie liście dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy nożyczkami Szalotki (…)

Czytaj więcej

Kisiel jabłkowy

Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki Następnie wykrajamy gniazda nasienne i ogonki Ćwiartki jabłek kroimy w kostkę i (…)

Czytaj więcej

Kisiel truskawkowy

Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy z nich szypułki Następnie przenosimy truskawki do rondla, wlewamy wodę (2/3 ilości) i sok z (…)

Czytaj więcej