Fasolka szparagowa z papryką
Paprykę kroimy wzdłuż na pół, wykrajamy szypułkę i usuwamy nasiona z białymi błonkami Połówki papryki układamy na talerzu, polewamy wodą (…)
Czytaj więcejFlan z czarnej rzepy z zielonym sosem
Flan Rzepę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na plasterki Następnie oprószamy rzepę solą i gotujemy na parze przez ok. 20 (…)
Czytaj więcejKisiel z malinami
Maliny dokładnie myjemy, odsączamy i wkładamy do rondla Dodajemy słodzik, dolewamy sok z cytryny i gotujemy pod przykryciem przez ok. (…)
Czytaj więcejKrem szczawiowy z owocami
Liście szczawiu odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie szczaw dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy nożyczkami Jabłko (…)
Czytaj więcejRyż z cebulką i papryką
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Cebulki obieramy i kroimy w cienkie plasterki (…)
Czytaj więcejKisiel cytrynowy
Cytryny dokładnie szorujemy, kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Do rondla wlewamy 3/4 ilości wody i dodajemy słodzik (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pampuchy
Do miski wsypujemy babkę jajowatą i siemię lniane, zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniało Do (…)
Czytaj więcejFaszerowane ziemniaki z mięsem i pomidorami
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości, ale żeby się nie rozpadały) (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pączki serowe
Ser wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem Wszystkie suche składniki (poza cukrem pudrem) wsypujemy do osobnej miski i mieszamy Następnie (…)
Czytaj więcejKisiel z winogron
Winogrona dokładnie myjemy i odrywamy kulki z kiści Następnie wkładamy winogrona do rondla i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 (…)
Czytaj więcej