Bezglutenowe rogaliki
Drożdże rozcieramy z cukrem (trzcinowym) na płynną masę i odkładamy Siemię lniane zalewamy gorącą wodą i odkładamy na kilka minut (…)
Czytaj więcejBezglutenowe oponki
Cytrynę sparzamy i wyciskamy z niej sok Do blendera kruszymy tofu, wlewamy sok z cytryny i całość dokładnie blendujemy Następnie (…)
Czytaj więcejKisiel
Wszystkie owoce dokładnie myjemy Następnie przenosimy owoce do rondla, dolewamy wodę (4/5 ilości), wsypujemy słodzik i gotujemy Jak woda zacznie (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pieczone pierogi
Ciasto Jeśli mamy przygotowany farsz – przystępujemy do przygotowania ciasta Do miski wsypujemy wszystkie mąki, babkę jajowatą, proszek do pieczenia (…)
Czytaj więcejBezglutenowe placki jaglane
Kaszę wysypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Następnie gotujemy kaszę we wrzącej, osolonej wodzie (w proporcji 1:2, czyli (…)
Czytaj więcejKisiel gruszkowy
Gruszki dokładnie myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne Następnie kroimy gruszki w kostkę i wrzucamy do rondla Do rondla wlewamy (…)
Czytaj więcejKisiel z jeżynami
Jeżyny dokładnie myjemy, odsączamy i przenosimy do rondla Dolewamy wodę (2/3 ilości), dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 5 minut (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pączki serowe
Ser wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem Wszystkie suche składniki (poza cukrem pudrem) wsypujemy do osobnej miski i mieszamy Następnie (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pączki z ziemniaków
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem (…)
Czytaj więcejZapiekanka z ziemniakami i kalafiorem
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Kalafior dzielimy na różyczki i (…)
Czytaj więcej