Bezglutenowe rogaliki
Drożdże rozcieramy z cukrem (trzcinowym) na płynną masę i odkładamy Siemię lniane zalewamy gorącą wodą i odkładamy na kilka minut (…)
Czytaj więcejZapiekanka z ziemniakami i kalafiorem
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Kalafior dzielimy na różyczki i (…)
Czytaj więcejFaszerowane ziemniaki z mięsem i pomidorami
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości, ale żeby się nie rozpadały) (…)
Czytaj więcejBezglutenowe faworki
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki (2/3 ilości cukru pudru zostawiamy do posypania faworków) i mieszamy Siemię lniane zalewamy gorącą (…)
Czytaj więcejBezglutenowe oponki
Cytrynę sparzamy i wyciskamy z niej sok Do blendera kruszymy tofu, wlewamy sok z cytryny i całość dokładnie blendujemy Następnie (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pączki z ziemniaków
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem (…)
Czytaj więcejBezglutenowe naleśniki z pomarańczą i makiem
Pomarańczę dokładnie szorujemy i sparzamy wrzątkiem, a następnie wyciskamy z niej sok i ścieramy skórkę Do miski wybijamy jaja, dolewamy (…)
Czytaj więcejTrufle kokosowe
Do miski wkładamy tahini, dolewamy syrop klonowy i dokładnie mieszamy Następnie dodajemy do masy przyprawy (cynamon) i ponownie mieszamy Orzechy (…)
Czytaj więcejZiemniaki faszerowane po chłopsku
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut Następnie ziemniaki odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pieczone pierogi
Ciasto Jeśli mamy przygotowany farsz – przystępujemy do przygotowania ciasta Do miski wsypujemy wszystkie mąki, babkę jajowatą, proszek do pieczenia (…)
Czytaj więcej