Bezglutenowe drożdżowe pączki
Mleko podgrzewamy do temp. ok. 40 st. C Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Do (…)
Czytaj więcejBezglutenowe drożdżowe pączki
Mleko podgrzewamy do temp. ok. 40 st. C Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Do (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami
Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pampuchy
Do miski wsypujemy babkę jajowatą i siemię lniane, zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniało Do (…)
Czytaj więcejBezglutenowy chlebek bananowy z marchewką
Banany obieramy, wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem na papkę Marchewki obieramy i połowę ścieramy na drobnych oczkach tarki, a (…)
Czytaj więcejBezglutenowe placki jaglane
Kaszę wysypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Następnie gotujemy kaszę we wrzącej, osolonej wodzie (w proporcji 1:2, czyli (…)
Czytaj więcejBezglutenowe naleśniki z pomarańczą i makiem
Pomarańczę dokładnie szorujemy i sparzamy wrzątkiem, a następnie wyciskamy z niej sok i ścieramy skórkę Do miski wybijamy jaja, dolewamy (…)
Czytaj więcejTrufle kokosowe
Do miski wkładamy tahini, dolewamy syrop klonowy i dokładnie mieszamy Następnie dodajemy do masy przyprawy (cynamon) i ponownie mieszamy Orzechy (…)
Czytaj więcejBezglutenowe pieczone pierogi
Ciasto Jeśli mamy przygotowany farsz – przystępujemy do przygotowania ciasta Do miski wsypujemy wszystkie mąki, babkę jajowatą, proszek do pieczenia (…)
Czytaj więcejBezglutenowe faworki
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki (2/3 ilości cukru pudru zostawiamy do posypania faworków) i mieszamy Siemię lniane zalewamy gorącą (…)
Czytaj więcej