Koreczki z ogórka
Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcejBakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry Następnie usuwamy z pomidorów nasiona Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcejSałatka ogórkowa z miętą
Ogórki obieramy i „kroimy” obieraczką w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięte drobno siekamy Wszystkie składniki układamy na talerzu (…)
Czytaj więcejSmażona cukinia z mrożonym twarożkiem
Do rondla wlewamy wodę, wsypujemy słodzik, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, (…)
Czytaj więcejGrzanki z oliwkami, twarogiem i papryką
Kapary wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 1 godz. W piekarniku rozgrzewamy grill Paprykę kroimy w (…)
Czytaj więcejPieczony udziec sarny z sosem winnym
Z mięsa wykrawamy kość Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w cienkie plasterki Warzywa przenosimy do miski, wlewamy ocet i wino, (…)
Czytaj więcejSmażona kapusta pekińska z kurczakiem
Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)
Czytaj więcejSztufada z królika z czosnkiem i cytryną
Z królika odcinamy głowę, a korpus kroimy na kawałki Z cytryn wyciskamy sok, a z połowy ścieramy skórkę Piekarnik rozgrzewamy (…)
Czytaj więcejPieczone papryki w sosie ziołowym
W piekarniku rozgrzewamy grill Papryki kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne Następnie kawałki papryk kładziemy na blachę i wkładamy (…)
Czytaj więcejZielony groszek z krewetkami
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)
Czytaj więcej