Filety rybne z ziołową pastą
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do robota kuchennego (…)
Czytaj więcejPrzegrzebki z imbirem po chińsku
Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy (…)
Czytaj więcejRyba po marokańsku
Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, paprykę słodką i chili) oraz mąkę (…)
Czytaj więcejKalmary nadziewane ziołami i serem z sosem pomidorowym
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy (…)
Czytaj więcejOmułki w białym winie i ziołach
Szalotki z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę (natkę) drobno siekamy Omułki dokładnie oczyszczamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szalotki (…)
Czytaj więcejChrupiące miodowe krewetki
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę (kukurydzianą), dodajemy białka oraz (…)
Czytaj więcejRyba w kubraczku
Zieleninę (natkę i miętę) drobno siekamy Cytrynę kroimy w cienkie plastry Rybę przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem) Na (…)
Czytaj więcejMałże z kukurydzą i boczkiem
Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w drobną kostkę Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z (…)
Czytaj więcejRyba z patelni po tajsku
Zieleninę drobno siekamy Do rondla wlewamy sos chili, sos sojowy oraz sok z limonki i gotujemy przez ok. 2 minuty, (…)
Czytaj więcejKrewetki w sosie teriyaki
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Do rondla wlewamy sos sojowy i bulion, wsypujemy cukier i gotujemy (…)
Czytaj więcej