Dorsz w soku limonowym
Filety dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy na ok. 15 minut do zamrażarki Z 2/3 ilości limonek wyciskamy sok (…)
Czytaj więcejPomidory nadziewane sorbetem
Pomidory dokładnie myjemy i osuszamy Następnie z każdego pomidora odkrawamy „czapeczkę”, czyli wierzch od strony szypułki (nie wyrzucamy) Miąższ z (…)
Czytaj więcejSmażony dorsz z białą fasolą
Smażony dorsz z fasolą Każdy filet powinien ważyć ok. 150 g Filety dokładnie myjemy, osuszamy i kładziemy na talerzu Następnie (…)
Czytaj więcejRoladki z cukinii z kolendrą
Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odcinamy z cukinii końcówki Cukinię „kroimy” obieraczką wzdłuż na plastry o grubości ok. 1-2 (…)
Czytaj więcejSmażony łosoś z bakłażanami i sosem curry
Łosoś z bakłażanami Łososia dzielimy na kawałki, każdy powinien ważyć ok. 60 g Zabieramy się za przygotowanie sosu Bakłażana obieramy (…)
Czytaj więcejOkoń pieczony w papilotach
Używamy filetów z ryby Do moździerza wsypujemy pieprz i ucieramy Z kopru usuwamy liście i kroimy bulwę w ćwiartki, a (…)
Czytaj więcejPieczony udziec sarny z sosem winnym
Z mięsa wykrawamy kość Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w cienkie plasterki Warzywa przenosimy do miski, wlewamy ocet i wino, (…)
Czytaj więcejCarpaccio z przegrzebków z marakują
Przegrzebki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wkładamy przegrzebki do zamrażarki na ok. 10 minut Nad (…)
Czytaj więcejBezglutenowy chlebek z dyni
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Formę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy wszystkie płynne (…)
Czytaj więcejBezglutenowe naleśniki kasztanowe
Do miski przesiewamy mąkę (kasztanową), dodajemy mąkę (ziemniaczaną) oraz sól i całość dokładnie mieszamy Następnie wlewamy do mąk wodę i (…)
Czytaj więcej