Paluszki z indyka w ziołowej panierce
Mięso kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm i długości ok. 10 cm Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do (…)
Czytaj więcejKurczak duszony z warzywami
Cebulę kroimy na pół Czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)
Czytaj więcejFricassee z kurczaka
Mięso kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 10-15 minut Cebulę i zieleninę (…)
Czytaj więcejSzaszłyki z indyka po chińsku
Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy oraz przyprawy (chili) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)
Czytaj więcejSoczysty kurczak po amerykańsku
Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby powstały cieńsze filety, następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawami (pieprzem) Pieczarki (…)
Czytaj więcejWykwintne kanapki z kurczakiem
Pomidory kroimy w plastry Awokado obieramy (pestkę usuwamy) i kroimy w plasterki Mięso kroimy na nieduże kawałki Na patelni grillowej (…)
Czytaj więcejSoczysty kurczak z morelami
Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy musztardę oraz przyprawy (curry) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki, przenosimy do (…)
Czytaj więcejKotlety drobiowe po indyjsku
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i (…)
Czytaj więcejKurczak z migdałami
Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy mąkę, wlewamy białka oraz połowę sosu sojowego i całość dokładnie (…)
Czytaj więcejKotleciki z kurczaka i kukurydzy
Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszczu (oliwy) Kładziemy (…)
Czytaj więcej