Fricassee z kurczaka
Mięso kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 10-15 minut Cebulę i zieleninę (…)
Czytaj więcejPlastry indyka z warzywami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na środkowej półce piekarnika kładziemy paprykę i pieczemy przez ok. 30 minut Batat (…)
Czytaj więcejKurczak cacciatore
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Seler kroimy w cienkie plasterki Boczek kroimy w kostkę Mięso obieramy ze skóry (…)
Czytaj więcejSzaszłyki z indyka po chińsku
Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy oraz przyprawy (chili) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)
Czytaj więcejSoczysty kurczak po amerykańsku
Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby powstały cieńsze filety, następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawami (pieprzem) Pieczarki (…)
Czytaj więcejWykwintne kanapki z kurczakiem
Pomidory kroimy w plastry Awokado obieramy (pestkę usuwamy) i kroimy w plasterki Mięso kroimy na nieduże kawałki Na patelni grillowej (…)
Czytaj więcejSoczysty kurczak z morelami
Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy musztardę oraz przyprawy (curry) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki, przenosimy do (…)
Czytaj więcejKotlety drobiowe po indyjsku
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i (…)
Czytaj więcejKurczak z migdałami
Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy mąkę, wlewamy białka oraz połowę sosu sojowego i całość dokładnie (…)
Czytaj więcejKotleciki z kurczaka i kukurydzy
Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszczu (oliwy) Kładziemy (…)
Czytaj więcej