Saltimbocca z kurczaka z szałwią
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę grubo siekamy Na każdym kawałku mięsa kładziemy plaster szynki, posypujemy serem (…)
Czytaj więcejKurczak po teksańsku z chili
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Chili i zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) (…)
Czytaj więcejKurczak z rozmarynem i cytryną
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, (…)
Czytaj więcejPyszna kanapka z kurczakiem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Paprykę smarujemy tłuszczem (oliwą), kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. (…)
Czytaj więcejKurczak w sosie mango
Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Imbir obieramy i ścieramy (…)
Czytaj więcejTagine z kurczaka i daktyli
Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin i imbir) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)
Czytaj więcejEskalopki piccata z kurczaka
Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze kawałki Do miski (…)
Czytaj więcejKurczak w maślance
Cebulę obieramy i drobno siekamy Kurczaka kroimy na kawałki, dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wkładamy kawałki kurczaka do (…)
Czytaj więcejUdka kurczaka w glazurze
Czosnek obieramy i drobno siekamy Udka obieramy ze skóry (skórę wyrzucamy) i wkładamy do miski Do rondla wlewamy passatę i (…)
Czytaj więcejSoczysty kurczak z morelami
Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy musztardę oraz przyprawy (curry) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki, przenosimy do (…)
Czytaj więcej