Udka z orzechami makadamia
Boczek kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Orzechy i zieleninę (natkę) drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 (…)
Czytaj więcejNachos z grillowanym kurczakiem
Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez (…)
Czytaj więcejIndyk z aromatycznym masłem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy do miski Dodajemy zieleninę (…)
Czytaj więcejRoladki z kurczaka z kiełkami rzeżuchy
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i tłuczemy na grubość ok. 5 (…)
Czytaj więcejKurczak z trawą cytrynową
Trawę cytrynową grubo siekamy Imbir obieramy i drobno siekamy Korzenie kolendry grubo siekamy, a liście drobno W garnku zagotowujemy wodę (…)
Czytaj więcejCurry z kurczaka z pieprzem
Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek i paprykę kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski (…)
Czytaj więcejKurczak po teksańsku z chili
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Chili i zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) (…)
Czytaj więcejKurczak z rozmarynem i cytryną
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, (…)
Czytaj więcejEskalopki piccata z kurczaka
Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze kawałki Do miski (…)
Czytaj więcejKurczak w maślance
Cebulę obieramy i drobno siekamy Kurczaka kroimy na kawałki, dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wkładamy kawałki kurczaka do (…)
Czytaj więcej