Pstrąg z sosem paprykowo-pomidorowym
Używamy filetów z pstrąga, każdy powinien ważyć ok. 140 g W piekarniku rozgrzewamy grill Paprykę kroimy w ćwiartki i wykrawamy (…)
Czytaj więcejChipsy z parmezanu
Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy mąkę i mieszamy Rozgrzewamy patelnię Na rozgraną patelnię wykładamy po 1 (…)
Czytaj więcejMelon z szynką parmeńską
Melona obieramy i kroimy w cząstki Każdą cząstkę melona owijamy plastrem szynki i spinamy wykałaczką Melona z szynką układamy na (…)
Czytaj więcejDeser owocowy z daktylami
Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie w kostkę Daktyle (…)
Czytaj więcejMus kawowy
Używamy kawy rozpuszczalnej Pucharki wkładamy do lodówki Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy do namoczenia Do rondla (…)
Czytaj więcejSmażony łosoś z sosem selerowym
Łosoś Każdy filet powinien ważyć ok. 150 g Zaczynamy od przygotowania sosu Z filetów oskrobujemy skórę, a następnie filety dokładnie (…)
Czytaj więcejJabłka w papilotach z wanilią i cynamonem
Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne Następnie skrapiamy jabłka sokiem z cytryny, aby nie ściemniały Z papieru do pieczenia wycinamy (…)
Czytaj więcejCarpaccio z ananasa
Ananasa obieramy i kroimy w cienkie plasterki Następnie układamy plasterki ananasa tak, aby na siebie nie nachodziły Laskę wanilii kroimy (…)
Czytaj więcejSorbet arbuzowy z owocami
Miąższ z arbuza kroimy w kostkę i usuwamy pestki Następnie wkładamy miąższ do blendera, dolewamy sok z cytryny, dodajemy słodzik (…)
Czytaj więcejDeser kawowy
Używamy kawy rozpuszczalnej Żółtka oddzielamy od białek i wkładamy do dwóch, osobnych misek Do rondla wlewamy mleko, zagotowujemy i ściągamy (…)
Czytaj więcej