Kurczak z porem pod chrupiącym ciastem
Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dosypujemy mąkę i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie (…)
Czytaj więcejPomidorowy kurczak z chili
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Głęboką (…)
Czytaj więcejUdka kurczaka z cytryną i czosnkiem
Udka obieramy ze skóry i przenosimy do miski Czosnek obieramy i dodajemy do miski z udkami Do miski z udkami (…)
Czytaj więcejKurczak piri piri po portugalsku
Czosnek obieramy Czosnek, chili oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy tłuszcz (…)
Czytaj więcejSałatka z indykiem w sosie sojowym
Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Do rondla wrzucamy cebulę, imbir z czosnkiem, skórkę pomarańczową i przyprawy (anyż), wlewamy (…)
Czytaj więcejAromatyczny ryż z kurczakiem
Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy (…)
Czytaj więcejIndyk z ananasem i orzechami
Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w drobną kostkę Zieleninę (szałwię), orzechy oraz ananasa drobno siekamy i przenosimy do (…)
Czytaj więcejPomidorowe udka kurczaka z ziołami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy udka i smażymy przez (…)
Czytaj więcejKurczak z batatami
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Bataty obieramy i kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę średniej wielkości Na (…)
Czytaj więcejKurczak z patelni z grochem cukrowym
Mięso kroimy na kawałki Do miski wsypujemy przyprawy (curry i garam masala), dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz (olej sezamowy) i (…)
Czytaj więcej