Suflet cytrynowy
Z cytryn ścieramy skórkę i wyciskamy sok Do rondla wsypujemy mąkę, wlewamy trochę soku cytrynowego i dokładnie mieszamy Następnie dodajemy (…)
Czytaj więcejDeser kawowy
Używamy kawy rozpuszczalnej Żółtka oddzielamy od białek i wkładamy do dwóch, osobnych misek Do rondla wlewamy mleko, zagotowujemy i ściągamy (…)
Czytaj więcejPigwy w białym winie
Z cytryny wyciskamy sok i ścieramy skórkę Do miski wlewamy wino i sok z cytryny Pigwy obieramy, kroimy w ćwiartki (…)
Czytaj więcejCarpaccio z ananasa
Ananasa obieramy i kroimy w cienkie plasterki Następnie układamy plasterki ananasa tak, aby na siebie nie nachodziły Laskę wanilii kroimy (…)
Czytaj więcejKompot z mango z wanilią
Mango obieramy i kroimy w plastry (pestkę usuwamy) Laskę wanilii kroimy wzdłuż na pół Z 1/2 ilości limonek ścieramy skórkę, (…)
Czytaj więcejPurée daktylowe
Daktyle grubo siekamy Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki Następnie kroimy pomidory na pół, usuwamy nasiona i kroimy pomidory w (…)
Czytaj więcejMorele zapiekane z kremem migdałowym
Morele kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie kroimy na cząstki Migdały wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy (…)
Czytaj więcejCiasteczka orzechowe
Orzechy z migdałami wsypujemy do robota kuchennego i mielimy na proszek, po czym przenosimy do miski Do miski dodajemy mąkę (…)
Czytaj więcejKompot śliwkowy z pomarańczami
Z 5/7 ilości pomarańczy wyciskamy sok i odmierzamy 750 ml tego soku (150 ml soku z jednej pomarańczy) Laskę wanilii (…)
Czytaj więcejMus z owoców egzotycznych
Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy do namoczenia Kiwi i mango obieramy Marakuję kroimy na pół i (…)
Czytaj więcej