Orientalne steki teriyaki
Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy 1/3 ilości sosu sojowego i dokładnie mieszamy Do miski (…)
Czytaj więcejSoczysty stek z pieprzem
Do miski wlewamy sok z cytryny i limonki, dodajemy skórki i dokładnie mieszamy Do powstałej marynaty wkładamy mięso i mieszamy, (…)
Czytaj więcejZupa z kurczakiem
Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy (…)
Czytaj więcejSałatka z ziemniaków z ziołami
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 25 minut (do miękkości) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do (…)
Czytaj więcejWietnamska zupa z wołowiną
Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, (…)
Czytaj więcejKremowa sałatka z jajkiem
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente) Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Seler (…)
Czytaj więcejKrem z pieczarek z grzankami
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy (…)
Czytaj więcejSałatka z pieczonej dyni i szpinaku
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę, a następnie (…)
Czytaj więcejTropikalna sałatka z syropem
Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki Do rondla wlewamy wodę, dodajemy imbir oraz cukier i doprowadzamy do wrzenia Następnie (…)
Czytaj więcejZupa warzywna z ciecierzycą
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko (…)
Czytaj więcej