Soczysta wołowina z grzybami
Mięso lekko nacinamy z każdej strony w 3-4 miejscach i wkładamy do płaskiego naczynia (niemetalowego) Do miski wlewamy sok z (…)
Czytaj więcejMarynowany stek z antrykotu
Mięso powinno być w kawałku o grubości ok. 2,5 cm Odkrawamy z mięsa widoczny tłuszcz, a następnie płytko nacinamy jedną (…)
Czytaj więcejWieprzowina z chili na słodko
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Mięso kroimy w cienkie paski, krojąc w poprzek włókien Papryki kroimy w plasterki Ananasa (…)
Czytaj więcejKotlety wieprzowe z cydrem
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso (…)
Czytaj więcejSycąca zupa z wołowiną i kaszą
Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Kaszę (…)
Czytaj więcejWołowina na specjalną okazję
Mięso powinno być w jednym kawałku Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki drobno kroimy Ser ścieramy na drobnych (…)
Czytaj więcejJagnięcina z rozmarynem i czosnkiem
Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy (…)
Czytaj więcejWołowina w balsamicznej marynacie z karmelizowaną cebulą
Czosnek obieramy, kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski Do miski dolewamy ocet i 2/3 ilości tłuszczu, dodajemy musztardę (…)
Czytaj więcejKremowe curry z wołowiną
Cebulę, czosnek oraz imbir obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy (…)
Czytaj więcejPieczony schab po meksykańsku
Mięso powinno być w jednym kawałku, bez skóry i kości, delikatnie nacięte wzdłuż Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a (…)
Czytaj więcej