Paszteciki z wołowiną
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)
Czytaj więcejTradycyjna grecka musaka
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażany kroimy w plastry, układamy na ruszcie i pieczemy przez ok. 10 minut (…)
Czytaj więcejKotlety wieprzowe po kajeńsku
Mięso wkładamy do miski (niemetalowej), polewamy sokiem ananasowym i sosem sojowym, przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. (…)
Czytaj więcejStek nowojorski
Do miski wsypujemy przyprawy (tymianek, oregano, paprykę i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki (1 kawałek na 1 porcję) (…)
Czytaj więcejAromatyczna wołowina po azjatycku
Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)
Czytaj więcejCurry z jagnięciną i szpinakiem
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)
Czytaj więcejKremowy boeuf Strogonow
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (paprykę) i mieszamy Mięso kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski z (…)
Czytaj więcejZiołowo-cytrynowe sznycle cielęce ze szpinakiem
Mięso kroimy na kawałki i każdy kawałek wkładamy między dwa kawałki papieru do pieczenia, a następnie rozbijamy tłuczkiem na grubość (…)
Czytaj więcejWołowina w sosie z zielonym pieprzem
Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, (…)
Czytaj więcejSmażona wieprzowina z kapustą pak choi
Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę (…)
Czytaj więcej