Cielęcina w sosie jeżynowym
Na talerz wysypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy na kotlety o grubości ok. 3 cm, (…)
Czytaj więcejSałatka z wołowiną i pesto
Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) (…)
Czytaj więcejSpaghetti z kulkami mięsnymi
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy połowę cebuli z czosnkiem i podsmażamy przez (…)
Czytaj więcejPiknikowe mięso w cieście
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Spód i boki tortownicy wykładamy ciastem (2/3 ilości), a następnie wkładamy do zamrażarki (…)
Czytaj więcejPolędwica z pastą awokado
Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i (…)
Czytaj więcejWieprzowina po karaibsku
Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Dodajemy tłuszcz i całość blendujemy tak, aby zostały drobne kawałki (…)
Czytaj więcejSzaszłyki wołowe w sosie satay
Patki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą na ok. 30 minut (aby nie spaliły się podczas smażenia) Cebulę drobno (…)
Czytaj więcejGulasz z przyprawami korzennymi
Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Imbir obieramy i ścieramy (…)
Czytaj więcejAngielska pieczeń wołowa
Marchewki z pasternakami obieramy i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości masła i oliwę) Kładziemy mięso i (…)
Czytaj więcejDuszona jagnięcina z fasolą
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy (…)
Czytaj więcej