Chutney melonowy
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Nasiona kolendry wsypujemy do moździerza i rozcieramy Owoce suszone grubo siekamy Koper (…)
Czytaj więcejKompot śliwkowy z pomarańczami
Z 5/7 ilości pomarańczy wyciskamy sok i odmierzamy 750 ml tego soku (150 ml soku z jednej pomarańczy) Laskę wanilii (…)
Czytaj więcejSmażona cukinia z mrożonym twarożkiem
Do rondla wlewamy wodę, wsypujemy słodzik, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, (…)
Czytaj więcejMus morelowy
Żelatynę wrzucamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy do namoczenia Morele kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie (…)
Czytaj więcejMus jagodowy z czerwonym winem
Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy Jagody wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję Następnie mus (…)
Czytaj więcejKisiel malinowy
Mniej niż połowę malin wkładamy do lodówki Mąkę mieszamy z zimną wodą (1/11 ilości) Do rondla wlewamy pozostałą wodę i (…)
Czytaj więcejCzekoladowy budyń jaglany z owocami
Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą, zimną wodą Następnie przenosimy kaszę do garnka, dodajemy słodzik i kakao, dolewamy mleko i (…)
Czytaj więcejZielony groszek z krewetkami
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)
Czytaj więcejSmażona wołowina z papryką i cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Z papryk usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy papryki w paski Na patelni rozgrzewamy (…)
Czytaj więcejSmażony dorsz z białą fasolą
Smażony dorsz z fasolą Każdy filet powinien ważyć ok. 150 g Filety dokładnie myjemy, osuszamy i kładziemy na talerzu Następnie (…)
Czytaj więcej