Kotlety jagnięce w miętowej glazurze
Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy (…)
Czytaj więcejWołowina z wieprzowiną w cieście
Mięso (łopatkę) kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę (…)
Czytaj więcejSteki z pieczonymi pomidorami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy na pół i kładziemy na blachę, przeciętą stroną do góry Następnie (…)
Czytaj więcejCurry z wołowiną i ziemniakami
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 (…)
Czytaj więcejChińskie bułki z wieprzowiną
Mięso kroimy w kostkę Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz) i smażymy (…)
Czytaj więcejDuszona wieprzowina z bekonem
Cebulę kroimy na pół Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w kostkę Boczek kroimy w drobną kostkę Na (…)
Czytaj więcejCielęcina po włosku
Mięso kroimy w plastry, a następnie wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 5 mm Następnie (…)
Czytaj więcejAntrykot wołowy z pieprzem
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy (…)
Czytaj więcejCielęcina w winie
Mięso kroimy na kotlety i oprószamy mąką oraz przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (połowę oliwy i połowę (…)
Czytaj więcejKotlety jagnięce z sosem cebulowym
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy cebulę z zieleniną i smażymy przez ok. (…)
Czytaj więcej