Naleśniki z wołowiną i serem
Do miski wybijamy jajo, dolewamy mleko oraz dodajemy połowę roztopionego tłuszczu i dokładnie mieszamy Dodajemy mąkę i ponownie całość dokładnie (…)
Czytaj więcejBabeczki z mięsem i cebulą
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Natłuszczamy otwory w formie do muffinów Z chleba usuwamy skórki, 1/3 ilości kromek (…)
Czytaj więcejRoladki wołowe ze szpinakiem
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wsypujemy mąkę, mieszamy na gładką, jednolitą masę (…)
Czytaj więcejSteki z pieczonymi pomidorami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy na pół i kładziemy na blachę, przeciętą stroną do góry Następnie (…)
Czytaj więcejWątróbka z boczkiem z patelni
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Boczek kroimy w drobną kostkę Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) (…)
Czytaj więcejGrillowane steki z soją i imbirem
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski (…)
Czytaj więcejKotlety jagnięce z sosem cebulowym
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy cebulę z zieleniną i smażymy przez ok. (…)
Czytaj więcejKiełbaski cevapcici
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy mięso i (…)
Czytaj więcejWołowina z rukolą
Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomidory kroimy w cienkie cząstki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy cebulę i podsmażamy (…)
Czytaj więcejDelikatne zawijaski z cielęciny
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mięso kroimy w plastry i kładziemy na stolnicy Każdy kawałek mięsa posypujemy (…)
Czytaj więcej