Okoń pieczony w papilotach
Używamy filetów z ryby Do moździerza wsypujemy pieprz i ucieramy Z kopru usuwamy liście i kroimy bulwę w ćwiartki, a (…)
Czytaj więcejLody jogurtowe z jagodami
Jogurt wyciągamy z lodówki przed samym użyciem Jagody wyciągamy z zamrażarki przed samym użyciem Miód wkładamy do rondla i podgrzewamy (…)
Czytaj więcejBanany i mango z orzechową kruszonką
Banany i mango Owoce obieramy i kroimy w dużą kostkę Na patelni, na wolnym ogniu rozgrzewamy miód Dodajemy owoce i (…)
Czytaj więcejCielęcina w sosie warzywnym
Z mięsa usuwamy kość i odkrawamy tłuszcz Następnie kroimy mięso w plastry tak, aby każdy ważył ok. 50 g Wszystkie (…)
Czytaj więcejDeser owocowy z daktylami
Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie w kostkę Daktyle (…)
Czytaj więcejSmażony ananas z estragonem
Ananasa obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i wykrawamy twardy rdzeń Następnie kroimy ananasa w kostkę Rozgrzewamy patelnię Na rozgrzaną patelnię (…)
Czytaj więcejKisiel malinowy
Mniej niż połowę malin wkładamy do lodówki Mąkę mieszamy z zimną wodą (1/11 ilości) Do rondla wlewamy pozostałą wodę i (…)
Czytaj więcejPigwy w białym winie
Z cytryny wyciskamy sok i ścieramy skórkę Do miski wlewamy wino i sok z cytryny Pigwy obieramy, kroimy w ćwiartki (…)
Czytaj więcejSuflet czekoladowy
Żółtka oddzielamy od białek W garnku zagotowujemy wodę Czekoladę kroimy na małe kawałki i wkładamy do rondla Rondel stawiamy nad (…)
Czytaj więcejDeser truskawkowy
Skórki z owoców wrzucamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i odkładamy na ok. 30 sek., po czym odsączamy Do rondla (…)
Czytaj więcej