Morele w sosie cynamonowym
Morele kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie kroimy morele w plasterki Plasterki moreli układamy na kształt kwiatka w (…)
Czytaj więcejSałatka ogórkowa z miętą
Ogórki obieramy i „kroimy” obieraczką w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięte drobno siekamy Wszystkie składniki układamy na talerzu (…)
Czytaj więcejCarpaccio z ananasa
Ananasa obieramy i kroimy w cienkie plasterki Następnie układamy plasterki ananasa tak, aby na siebie nie nachodziły Laskę wanilii kroimy (…)
Czytaj więcejPianki z musem porzeczkowym
Porzeczki odrywamy od łodyżek, wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję Do musu porzeczkowego dodajemy słodzik (3/4 ilości) i (…)
Czytaj więcejBudyń jagodowy
Do blendera wrzucamy jagody, dodajemy żółtka i mąkę, dolewamy 1/3 ilości mleka i całość dokładnie blendujemy Do rondla wlewamy pozostałe (…)
Czytaj więcejKoreczki z ogórka
Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcejTartaletki ze śliwkami
Mirabelki kroimy na pół Śliwki kroimy w ćwiartki (pestki usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki smarujemy tłuszczem (…)
Czytaj więcejDeser owocowy z daktylami
Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie w kostkę Daktyle (…)
Czytaj więcejJabłka pieczone z migdałami
W czajniku zagotowujemy wodę Migdały wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut Następnie migdały odcedzamy i (…)
Czytaj więcejZapiekane śliwki
Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Do rondla wlewamy wodę, dodajemy słodzik i cały czas (…)
Czytaj więcej