Chrupiące krążki cebulowe
Do miski wlewamy maślankę Cebulę obieramy i kroimy na talarki o grubości ok. 5 mm, po czym moczymy w maślance (…)
Czytaj więcejKrewetki w papierze ryżowym
Krewetki oczyszczamy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 3 minuty Do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron i zalewamy wrzącą wodą (…)
Czytaj więcejDip z ciecierzycy z ziołami
Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy (…)
Czytaj więcejOstrygi i śliwki w boczku
Ostrygi wyciągamy z muszli Każdy plaster boczku kroimy wzdłuż na pół Rozgrzewamy opiekacz Boczek rozkładamy na czystym blacie i na (…)
Czytaj więcejMinipizze z mozzarellą i bazylią
Do miski wsypujemy cukier i drożdże, wlewamy ciepłą wodę (1/6 ilości) i szybko mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy (…)
Czytaj więcejKulki wieprzowe z curry
Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości (…)
Czytaj więcejPasta tapenade z czarnych oliwek
Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę (…)
Czytaj więcejZawijasy z szynką i ananasem
Do miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy ciepłą wodę (1/4 ilości) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę i odstawiamy na (…)
Czytaj więcejDomowe chipsy ziemniaczane
Piekarnik rozgrzewamy do temp.150 st. C Ziemniaki oskrobujemy i kroimy w cienkie plasterki Następnie przenosimy ziemniaki do miski, zalewamy zimną (…)
Czytaj więcejTortille z kurczakiem i serem
Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Ser ścieramy na drobnych oczkach (…)
Czytaj więcej