Pieczone banany
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C Banany obieramy i kroimy wzdłuż na pół Następnie układamy banany w naczyniu żaroodpornym (…)
Czytaj więcejSałatka z mango i papai z kolendrą
Sałatka Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Papaję obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie papaję (…)
Czytaj więcejZapiekane mandarynki
Połowę mandarynek kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Następnie przecedzamy sok przez sitko Z soku odmierzamy ok. 200 (…)
Czytaj więcejGrzanki z oliwkami, twarogiem i papryką
Kapary wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 1 godz. W piekarniku rozgrzewamy grill Paprykę kroimy w (…)
Czytaj więcejMus truskawkowy
Żelatynę wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy, aby się namoczyła Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki na (…)
Czytaj więcejLody twarożkowe
Do rondla wlewamy wodę i sok z cytryny, wsypujemy cukier i cały czas mieszając, podgrzewamy do momentu, aż cukier się (…)
Czytaj więcejSmażona wołowina z papryką i cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Z papryk usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy papryki w paski Na patelni rozgrzewamy (…)
Czytaj więcejCarpaccio serowe z owocami
Ser kroimy w cienkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw Odkładamy ok. 1/6 ilości winogrona, a pozostały wrzucamy do blendera (…)
Czytaj więcejSmażony ananas z estragonem
Ananasa obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i wykrawamy twardy rdzeń Następnie kroimy ananasa w kostkę Rozgrzewamy patelnię Na rozgrzaną patelnię (…)
Czytaj więcejRoladki z indyka nadziewane pieczarkami
Mięso kroimy w plastry (w zależności od ilości porcji, każdy plaster powinien ważyć ok. 120 g) Szalotkę drobno siekamy Pieczarki (…)
Czytaj więcej