Tartaletki walijskie z serem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z każdej kromki chleba wycinamy kółko o średnicy ok. 8 cm Formę na (…)
Czytaj więcejWieprzowina z makaronem
Makaron wkładamy do miski, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł Następnie makaron odcedzamy i odstawiamy (…)
Czytaj więcejGrzanki z krewetkami i sezamem
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i wrzucamy do blendera Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach (…)
Czytaj więcejPasta tapenade z czarnych oliwek
Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę (…)
Czytaj więcejBułeczki z szynką, serem i selerem
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem Szynkę kroimy w (…)
Czytaj więcejDip z czerwonej papryki
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (pieczemy (…)
Czytaj więcejZapiekane krewetki i kraby
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do (…)
Czytaj więcejPasta z wędzonego pstrąga
Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy Tłuszcz (…)
Czytaj więcejKalifornijskie sushi
Ryż płuczemy kilkakrotnie do momentu, aż woda będzie przeźroczysta, po czym dokładnie odsączamy Następnie przenosimy ryż do rondla, zalewamy wodą (…)
Czytaj więcejKulki wieprzowe z curry
Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości (…)
Czytaj więcej