Kulki ryżowe ze szczypiorkiem
Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia (na małym ogniu) Szczypiorek drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy W (…)
Czytaj więcejKanapeczki z mozzarellą
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremką do ciastek o średnicy ok. 6 cm wycinamy z pieczywa kółka (po (…)
Czytaj więcejKolorowy quiche z cebulą
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy i wykładamy nim formę do tarty, karbując (…)
Czytaj więcejTortille z kurczakiem i serem
Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Ser ścieramy na drobnych oczkach (…)
Czytaj więcejPlacuszki z łososiem
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i formujemy pośrodku zagłębienie Do dzbanka wybijamy jaja, dolewamy maślankę i mieszamy (…)
Czytaj więcejBabeczki ryżowo-grzybowe
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko (…)
Czytaj więcejDip z fasoli i awokado
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki Dodajemy tabasco i (…)
Czytaj więcejTwarożek z ziołami
Kokilki (najlepiej o pojemności 200 ml) wykładamy folią kuchenną (zostawiamy na tyle dużo folii na brzegach, aby móc nią później (…)
Czytaj więcejPaszteciki z wieprzowiną
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, wlewamy wodę i gotujemy przez (…)
Czytaj więcejTartaletki z pomidorami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki smarujemy tłuszczem Z ciasta francuskiego wykrawamy kółka o średnicy ok. (…)
Czytaj więcej