Empanadas z wołowiną
Arkusz ciasta powinien mieć wymiary 25 cm x 25 cm Rodzynki wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. (…)
Czytaj więcejCiasteczka z tuńczykiem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ciasto rozmrażamy przez ok. 10 minut (ciasto nie (…)
Czytaj więcejFalafele z miętowym dipem
Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Kaszę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. (…)
Czytaj więcejKlasyczne fondue serowe
Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy (…)
Czytaj więcejOrzeźwiający napój kawowy
Kawę zaparzamy wcześniej, przed wykonaniem przepisu powinna być schłodzona Do miski wsypujemy kakao i cukier, dolewamy kawę i całość dokładnie (…)
Czytaj więcejKoktajl tropikalny z lodami
Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banany obieramy i kroimy na kawałki Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a (…)
Czytaj więcejKlasyczna melba brzoskwiniowa
Brzoskwinię obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy wodę i zagotowujemy Do wrzącej wody wkładamy (…)
Czytaj więcejMinitarty z grapefruitem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki lekko smarujemy tłuszczem Do miksera wsypujemy mąkę, dodajemy tłuszcz (pokrojony w kostkę) (…)
Czytaj więcejSłodki popcorn z orzechami
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy kukurydzę, przykrywamy rondel pokrywką i zostawiamy na średnim ogniu, do momentu, aż z większości (…)
Czytaj więcejMiniquiche lorraine
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach (…)
Czytaj więcej