Kurczak z papryką
Każdy kawałek mięsa powinien ważyć ok. 110 g Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) (…)
Czytaj więcejKotlety wieprzowe nadziewane orzechami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy ser (…)
Czytaj więcejŻeberka z rozmarynem i czosnkiem
Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z zieleniną Do miski (…)
Czytaj więcejKokosowy kurczak
Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso (…)
Czytaj więcejPieczony kokosowy dorsz
Każdy filet z ryby powinien ważyć ok. 140 g Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)
Czytaj więcejKurczak w sosie maślano-cytrynowym
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Mięso delikatnie oprószamy przyprawami (solą i pieprzem) z każdej strony Na patelni (z (…)
Czytaj więcejKlasyczna melba brzoskwiniowa
Brzoskwinię obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy wodę i zagotowujemy Do wrzącej wody wkładamy (…)
Czytaj więcejMinitarty z grapefruitem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki lekko smarujemy tłuszczem Do miksera wsypujemy mąkę, dodajemy tłuszcz (pokrojony w kostkę) (…)
Czytaj więcejPrzepyszny deser bananowy z lodami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Banany (nieobrane) kładziemy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 5 (…)
Czytaj więcejKoktajl tropikalny z lodami
Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banany obieramy i kroimy na kawałki Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a (…)
Czytaj więcej