Żeberka jagnięce z tapenadą
Tapenada Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy (…)
Czytaj więcejGicz jagnięca z pesto z suszonych pomidorów
Pesto Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy (…)
Czytaj więcejZłote rosti
Boczek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie chrupiący) Dynię z selerem (…)
Czytaj więcejCzosnkowa fasolka szparagowa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy folią aluminiową Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki i wrzucamy do miski (…)
Czytaj więcejGrzyby z camembertem
Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy na pół Ser kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i (…)
Czytaj więcejOrzechowe kruche ciasteczka
Tłuszcz powinien mieć temp. pokojową Orzechy mielimy (np. w młynku) Do miski wkładamy tłuszcz, wsypujemy cukier, dodajemy ekstrakt i miksujemy (…)
Czytaj więcejPieczeń z indyka
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 450 st. C Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy (…)
Czytaj więcejWłoskie burgery wołowe
Orzechy mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z orzechami Czosnek obieramy, (…)
Czytaj więcejMakaron z cukinii z pesto
Z cukinii odcinamy końcówki i przepuszczamy ją przez spiromat, a następnie przenosimy do miski Ser ścieramy na grubych oczkach tarki (…)
Czytaj więcejSzpinak ze śmietaną
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy (…)
Czytaj więcej