fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowo-kokosowe przysmaki

Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do rondla wrzucamy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 (…)

Czytaj więcej

Mus z masłem orzechowym

Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji) Masę przenosimy do misek (…)

Czytaj więcej

Orzechowe kruche ciasteczka

Tłuszcz powinien mieć temp. pokojową Orzechy mielimy (np. w młynku) Do miski wkładamy tłuszcz, wsypujemy cukier, dodajemy ekstrakt i miksujemy (…)

Czytaj więcej

Pesto ziołowe z jarmużu

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera Do blendera dodajemy drożdże (…)

Czytaj więcej

Sernik malinowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy (…)

Czytaj więcej

Złote rosti

Boczek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie chrupiący) Dynię z selerem (…)

Czytaj więcej

Makaron z cukinii z pesto

Z cukinii odcinamy końcówki i przepuszczamy ją przez spiromat, a następnie przenosimy do miski Ser ścieramy na grubych oczkach tarki (…)

Czytaj więcej

Lody waniliowo-migdałowe

Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół Do rondla wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy laskę wanilii i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień (…)

Czytaj więcej