Czekoladowo-kokosowe przysmaki
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do rondla wrzucamy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 (…)
Czytaj więcejPolędwica wołowa w bekonie
Każdy stek powinien ważyć ok. 115 g Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (…)
Czytaj więcejMus z masłem orzechowym
Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji) Masę przenosimy do misek (…)
Czytaj więcejOrzechowe kruche ciasteczka
Tłuszcz powinien mieć temp. pokojową Orzechy mielimy (np. w młynku) Do miski wkładamy tłuszcz, wsypujemy cukier, dodajemy ekstrakt i miksujemy (…)
Czytaj więcejZiołowy dressing balsamiczny
Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez (…)
Czytaj więcejPesto ziołowe z jarmużu
Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera Do blendera dodajemy drożdże (…)
Czytaj więcejSernik malinowy
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy (…)
Czytaj więcejZłote rosti
Boczek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie chrupiący) Dynię z selerem (…)
Czytaj więcejMakaron z cukinii z pesto
Z cukinii odcinamy końcówki i przepuszczamy ją przez spiromat, a następnie przenosimy do miski Ser ścieramy na grubych oczkach tarki (…)
Czytaj więcejLody waniliowo-migdałowe
Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół Do rondla wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy laskę wanilii i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień (…)
Czytaj więcej