Podstawowy sos winegret
Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i mieszamy do momentu połączenia się
Czytaj więcejMakaroniki kokosowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski wrzucamy białka, dodajemy przyprawy (sól) (…)
Czytaj więcejDip z pieczonego bakłażana
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana nakłuwamy widelcem na całej powierzchni, kładziemy na (…)
Czytaj więcejBatony kokosowo-cytrynowe
Spód Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do ciasta spryskujemy tłuszczem w sprayu (jeśli nie mamy to smarujemy (…)
Czytaj więcejMus z masłem orzechowym
Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji) Masę przenosimy do misek (…)
Czytaj więcejMakaron z cukinii z pesto
Z cukinii odcinamy końcówki i przepuszczamy ją przez spiromat, a następnie przenosimy do miski Ser ścieramy na grubych oczkach tarki (…)
Czytaj więcejCzekoladowo-kokosowe przysmaki
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do rondla wrzucamy wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 (…)
Czytaj więcejZłote rosti
Boczek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie chrupiący) Dynię z selerem (…)
Czytaj więcejDomowy ketchup
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, cały czas (…)
Czytaj więcejKrówki z masłem migdałowym
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji Mieszankę (…)
Czytaj więcej