fbpx
Szukaj
open close

Paella z letnich warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1127b800-ab3c-4e9c-8945-9caebb8b3e6a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paella z letnich warzyw

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Cukinię kroimy w słupki
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy paprykę z fasolką i smażymy przez ok. 10 minut
  • Następnie przenosimy warzywa do miski, a na patelnię wrzucamy cukinię i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy z powrotem paprykę z fasolką i mieszamy
  • Następnie dodajemy przyprawy (paprykę ostrą i rozmaryn), zieleninę i ryż, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • Po tym czasie ściągamy z patelni pokrywkę i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż wyparuję cały płyn, a ryż będzie miękki)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Do tego dania możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. zielony groszek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (3 g)
  • Rozmaryn suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cytrynowa paella z krewetkami i groszkiem

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do (…)

WIĘCEJ >