Owsianka z winogronami
Owsianka z winogronami
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
- Kulki winogrona kroimy na pół
- Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy winogronem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia owsianek z innymi dodatkami.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Winogrono białe (70 g)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
- Masło (7 g)
- Cukier trzcinowy (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.