Owsianka z tartym orzechem kokosowym i chia
Owsianka z tartym orzechem kokosowym i chia
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
- Orzecha koksowego rozbijamy (np. o deskę), obieramy i kroimy na kawałki
- Owsiankę przenosimy do miski, posypujemy kawałkami orzecha i nasionami chia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
- Orzech kokosowy (kokos) (50 g)
- Chia – nasiona (10 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Cukier trzcinowy (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.