Owsianka z brzoskwinią i migdałami
Owsianka z brzoskwinią i migdałami
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków)
- Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
- Owsiankę przenosimy do misek, a na wierzch nakładamy brzoskwinię i migdały
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (750 ml)
- Brzoskwinia (170 g)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
- Migdał (60 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.