Owsianka – sowa
Owsianka – sowa
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
- Kiwi obieramy i kroimy w plastry
- Jabłko kroimy w plastry
- Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy owocami i orzechami na wzór sowy (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
- Jabłko zielone (20 g)
- Orzech nerkowca (15 g)
- Migdał (15 g)
- Kiwi (15 g)
- Masło (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Cukier trzcinowy (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.