Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem
Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem
Przygotowanie
- W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe.
- Dodajemy przyprawy (cynamon, kurkumę, kardamon i sól) i mieszamy.
- Zdejmujemy z palnika i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka.
- Przelewamy do miseczki, dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką syropu z agawy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianki.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Jajo żółtko (60 g)
- Borówka (15 g)
- Len odtłuszczony (15 g)
- Syrop z agawy (7 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Kurkuma (świeża) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.