Owsiane ciasteczka kokosowe
Owsiane ciasteczka kokosowe
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Do miski wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę oraz cukier i mieszamy
- Do rondla wkładamy tłuszcz, wlewamy syrop oraz wodę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż tłuszcz się rozpuści
- Powstałą masę dodajemy do suchych składników, dosypujemy sodę i dokładnie mieszamy
- Na blachę nakładamy po dwie łyżki ciasta, zostawiając odstępy, aby ciasteczka miały miejsce do wyrośnięcia
- Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.
Autor
Lista składników
- Mąka razowa (150 g)
- Cukier trzcinowy (150 g)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (100 g)
- Masło klarowane ghee (100 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Woda (30 ml)
- Syrop klonowy (10 g)
- Soda oczyszczona (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.