Owocowy szaszłyk w czekoladzie
Owocowy szaszłyk w czekoladzie
Przygotowanie
- Czekoladę połamać i wrzucić do garnka
- Dodać mleko kokosowe i olej
- Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować
- Banana kroimy w plastry
- Gruszkę kroimy w kostkę
- Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły twardy środek, kroimy w kawałki wielkości krążków banana
- Bierzemy patyczek od szaszłyka i po kolei nakłuwamy każdy rodzaj owocu i kładziemy na talerz
- Gdy czekolada lekko ostygnie, zacznie gęstnieć, polewamy czekoladą szaszłyk owocowy i wkładamy do lodówki na 2 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Ananas (80 g)
- Winogrono białe (70 g)
- Banan (60 g)
- Gruszka (35 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.