Owoce morza ze szpinakiem
Owoce morza ze szpinakiem
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
- Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty.
- Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię.
- Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody.
- Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozmrożone owoce morza.
- Gotować na dużym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po zdjęciu z ognia dodać liście szpinaku i wymieszać. Podawać ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (154 g)
- Kalmar (świeży) (150 g)
- Smalec z gęsi (48 g)
- Marchew (45 g)
- Szpinak (20 g)
- Czosnek (10 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Imbir korzeń (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.