Owoce morza w warzywnym sosie
Owoce morza w warzywnym sosie
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
- Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
- Dusimy
- Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe
- Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z owocami morza.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Bakłażan (120 g)
- Passata pomidorowa (100 g)
- Ośmiornica (świeża) (100 g)
- Kalmar (świeży) (100 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (95 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Bazylia suszona (3 g)
- Oregano suszone (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.