Ostrygi i śliwki w boczku
Ostrygi i śliwki w boczku
Przygotowanie
- Ostrygi wyciągamy z muszli
- Każdy plaster boczku kroimy wzdłuż na pół
- Rozgrzewamy opiekacz
- Boczek rozkładamy na czystym blacie i na końcu każdego kawałka kładziemy po jednej śliwce i jednej ostrydze, po czym zawijamy ciasno boczek wokół nich
- Roladki kładziemy na blasze i pieczemy pod grzałką opiekacza przez ok. 2-4 minuty, a gdy boczek zacznie się robić chrupiący – obracamy roladki na drugą stronę i opiekamy przez ok. 2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ostryg i śliwek.
Autor
Lista składników
- Ostryga (świeża) (120 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
- Śliwka suszona (28 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.