fbpx
logo
Szukaj
open close

Ostrygi duszone w sosie szafranowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c43325c1e-ad3b-41b8-ba20-0298062a6603
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ostrygi duszone w sosie szafranowym

Przygotowanie

  • Ostrygi otwieramy, a wodę która się w nich znajduję wlewamy do miski
  • Następnie odkrawamy mięsień, który łączy ostrygę z muszelką i przenosimy ostrygi na talerz
  • Do osobnej miski wkładamy twarożek, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy
  • Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia, po czym ściągamy rondel z kuchenki
  • Do bulionu dolewamy wodę z ostryg, dodajemy twarożek z żółtkami oraz mleko w proszku i całość dokładnie mieszamy przy pomocy rózgi kuchennej
  • Cały czas mieszając, podgrzewamy zawartość rondla na małym ogniu, do momentu, aż zgęstnieję (uważamy aby nie doprowadzić do wrzenia)
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy
  • Do gorącego sosu dodajemy ostrygi i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Ostrygi z sosem przenosimy do misek i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ostryg.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion rybny (600 ml)
  • Ostryga (świeża) (480 g)
  • Twarożek grani (100 g)
  • Jajo żółtko (40 g)
  • Mleko w proszku (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Szafran (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Nóż, Rondel, Rózga kuchenna, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ostrygi w galarecie z rukwią wodną

Ostrygi otwieramy, a wodę która się w nich znajduję wlewamy do rondla Następnie odkrawamy mięsień który łączy ostrygę z muszelką, (…)

WIĘCEJ >

Ostrygi i śliwki w boczku

Ostrygi wyciągamy z muszli Każdy plaster boczku kroimy wzdłuż na pół Rozgrzewamy opiekacz Boczek rozkładamy na czystym blacie i na (…)

WIĘCEJ >

Ostrygi z pastą kaparową

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >